top of page

Stijlvol het eindejaar vieren.

Dit was Feelgood challenge 41:

Of je nu het eindejaar viert met een beperkte receptie of een feesttafel met de allure van een top-restaurant… de afwerking zit hem altijd in het persoonlijk detail.

Dit jaar zet jij jouw personal touch tijdens het feest in de kijker! En ik vertel je hoe !

Personaliseer de glazen van jouw gast(en) / huisgenoten. Een bijzonder teken van gastvrijheid, maar zo maak je ook komaf met de eeuwige vraag… ‘was dit nu mijn glas of dat van jou?’. Gegarandeerd coronaproof! Heb je de smaak te pakken, dan kan je ook je tafel versieren door het decoreren met zelfgemaakte lampionnen met jouw favoriete quotes.


Nodig:

glazen op voet (wijnglazen, champagneglazen…)

papier

Potlood en gom

een fijne permanent maker van POSCA (wit of goud) – verkrijgbaar bij AVA papierwaren1. Zet je glas op het blad papier en teken het rondje van de voet.
2. Teken in de ronde op het blad de naam / Quote of tekening


Teken en gom tot je tevreden bent.

TIP: til je hand lettering een niveautje hoger, door dit trucje: ga in gedachten elke letter na, wanneer de letterlijn naar BENEDEN gaat, zet je deze extra dik aan. Eenvoudig, maar zeer effectief!
3. Zet je glas over je tekening. Hou je glas vast met je ene hand of tape het vast aan de ondergrond.

Trek je ontwerp over in stift.

Opgelet: dit lijkt eenvoudig, maar door de dikte van het glas lijkt het dat je soms dubbel ziet. TIP: Knijp 1 oog dicht. Werk zorgvuldig en zeker niet te snel.
4. Voeg extra decoratie toe, denk aan de kerstsfeer…. sterren, vuurwerk, takjes,…

5. Zet je glazen klaar op een donkere ondergrond, zodat je tekening extra mooi opvalt.

Je kan deze werkwijze ook toepassen om mooie lantaarns te maken van glazen bokaaltjes met theelichtjes. Je hebt meer plaats, waardoor je leuke quotes kan schrijven. Werkwijze: stop jouw ontwerp dan IN het glazen bokaaltje, tape even vast, en tekenen maar.
Ik wens je van harte een sfeervol eindejaar.

Lieve groet,

Veroniek

PS: de stift verwijderen van je glas doe je met warm water en een vod/sponsje.Ik ben Veroniek, en run het Atelier De Leenheer V. Mijn atelier staat voor Inspireren en Creëren. Mijn missie is om mensen aan te zetten om hun creativiteit aan te scherpen. Want creativiteit = vrijheid, geluk, liefde en aandacht.

Maar ik ben ook een ‘maker’. Een tekenaar met een behoefte voor het maken van mooie unieke producten, waaronder textiel, keramiek en grafische projecten.

Meer info? www.deleenheerv.be


Comentários


bottom of page