top of page

Feelgood Challenge 8: 6 tips om aan de slag te gaan met meditatie


4 minuten lectuur


Velen van jullie hebben ons verteld over de voordelen van mindfulness meditatie, om je te helpen ontspannen en jezelf te bevrijden van de stress van het dagelijks leven. Wij hebben dan ook bij jullie allemaal een kleine enquête gevoerd, om jullie tips te verzamelen om met deze voorouderlijke praktijk van start te gaan zonder het te moeilijk te maken!


En we zijn ervan overtuigd dat dit iets langzamere tempo ideaal is om eindelijk aan de slag te gaan en deze goede gewoonte aan te leren. Het kleine extraatje? Het duurt maar ongeveer tien minuten per dag!

Tip 1: Kies de juiste plek om te mediteren


Heb je je ooit in stilte afgezonderd om naar de zee te kijken en te luisteren naar het geluid van de golven, heb je je ooit verwonderd over een zonsopgang of zonsondergang? Ja? Dan heb je waarschijnlijk al ervaring met mindfulness meditatie! De omgeving die je kiest om je te concentreren is zeer belangrijk. Probeer een rustige plek te vinden, zonder activiteiten die je kunnen afleiden, en een stille plek met een minimum aan achtergrondgeluid (aangepaste muziek zonder woorden of het geluid van de golven zijn bijvoorbeeld wel aanraders). Jouw plek zal de plek zijn die aan deze criteria voldoet en waar je je goed voelt!


Tip 2: Neem de juiste meditatiepositie aan


Er zijn voor jou 3 mogelijkheden, in functie van jouw lenigheid maar vooral ook in functie van wat jij moeiteloos aankan! De positie van de lotus, de half-lotus of de zitpositie. De lotuspositie is vaak moeilijk aan te houden als je er niet aan gewend bent, forceer jezelf niet. Probeer altijd de rug recht te houden (niet in elkaar zakken), maar zonder dat het te veel inspanning vereist, wat dan weer voor spanning kan zorgen.Het gaat erom de juiste hoek te vinden!


De positie van de lotus: kruis de benen, leg de linkervoet op de rechterbil en omgekeerd


De positie van de half-lotus: kruis de benen, leg de linkervoet tegen jouw bekkenbodem, jouw rechtervoet op de linker kuit of linker bil


De zitpositie: rechte rug, beide voeten op de grond en parallel aan elkaar, handen op de knieën


Tip 3: Focus op je ademhaling


Eenmaal correct geïnstalleerd, til je je schouders hoog op tijdens het inademen en laat je ze vallen tijdens het uitademen, dit zal je helpen om de juiste positie te bepalen.

Concentreer je vervolgens op je ademhaling. Dit betekent niet dat je de ademhaling onder controle moet houden, dat je hem moet vertragen of aanpassen, maar let tijdens het ademhalen op jouw lichaam. Adem diep in en word bewust van de luchtwegen tijdens de inademing en uitademing. Je zou de ontspanning al moeten voelen aankomen.


Als dit voor jou nog te moeilijk of te abstract is, kan je ook gewoon de bewegingen van jouw lichaam observeren en aanvoelen tijdens het ademen. Dit zal je helpen om je brein bezig te houden, door te concentreren op wat je op dat moment beleeft.Tip 4: Let op je lichaam


Richt je, zonder te bewegen, achtereenvolgens op elk deel van jouw lichaam en 'scan' je lichaam vanaf het topje van je hoofd tot aan jouw tenen. De bedoeling is om elk deel van je lichaam aan te voelen, zonder iets te veranderen, maar wel door het te ‘observeren’: voorhoofd, keel, schouders, borst, buik, armen, bekken ... Observeer gewoon de sensatie, als een waarnemer. Dit zal je toelaten om je te concentreren op het huidige moment.Tip 5: Focus op je omgeving


Om in het huidige moment te leven, is het belangrijk om je bewust te zijn van je omgeving. Probeer je te concentreren op de geluiden die je hoort, de geuren die je kan ruiken, het gevoel van de lucht op je huid, het gevoel van je steunpunten op de grond ... Forceer jezelf niet om dingen waar te nemen, laat het tot jou komen, wees gewoon attent en neem een waarnemersrol aan, jij STELT VAST, dat is alles!

Tip 6: Mis je meditatiesessies niet!


Je zal de effecten van meditatie niet opmerken vanaf de eerste sessie, maar je zal vooruitgang boeken naar mate je de meditatiesessies opbouwt. Het belangrijkste is om het elke dag te blijven doen. 10 minuten per dag is voldoende om de 5 kleine stappen uit deze tips te volgen en met meditatie aan de slag te gaan. Zet het alarm van jouw telefoon op 10 minuten, zodat je je niet met de tijd moet bezighouden tijdens het mediteren, de tijd kan je alleen maar afleiden. Maak er een onderdeel van jouw dagelijkse routine van! Dat is de beste manier om regelmaat in te bouwen en jouw meditatiesessies niet te missen. Bijvoorbeeld 's ochtends voor het ontbijt of' s avonds na het tandenpoetsen en voor het slapengaan.


Nu ken je alle trucjes om te beginnen met mediteren! En om hier verder in te gaan, kun je jezelf laten behelpen met apps zoals Little Bamboo.Deze tips werden je aangeboden door Même.


Même is onze partner in MAKE-UP, NAGEL- EN HUIDVERZORGING


Alle producten zijn erop geënt om zowel lichamelijk als mentaal dat beetje extra comfort te geven.

Belangrijk is natuurlijk de ingrediëntenlijst. De huid is tijdens kankerbehandelingen erg kwetsbaar, waardoor reguliere cosmetica plots irritatie kan veroorzaken of de hormonenspiegel kan verstoren. MÊME doet er alles aan om twijfelachtige ingrediënten te vermijden, rekening houdend met internationale studies en bevindingen van patiënten zelf. Daaruit vloeit automatisch het gebruik van natuurlijke ingrediënten uit voort, net als de keuze om in Frankrijk te produceren. Op die manier garandeert MÊME de veiligheid en optimale werking van haar producten.Meer over ons verzorgingsgamma: https://www.altijdmooi.be/verzorging


コメント


bottom of page