top of page

7 tips voor mooi en gezond haar.

Haaruitval is een dooddoener voor je zelfvertrouwen. En het komt veel vaker voor dan je denkt, ook bij jonge vrouwen. Ook beroemdheden zoals actrice Keira Knightley, de bloedmooie Naomi Campbell en Kirstin Davis uit ‘Seks and the City’ kregen last van haaruitval. Laat je niet vangen door de gedachte dat het allemaal niet zo erg is. Voel je je steeds onzekerder door je haaruitval? Zet dan direct de stap richting de juiste oplossing.


H2: Waardoor gaat je haar uitvallen?

Haaruitval zie je niet enkel bij alopecia areata of bij een chemobehandeling. Haaruitval kent nog verschillende andere oorzaken.


  • Veel stress of een psychologisch zware periode.

  • Medische oorzaken als bloedarmoede, ijzertekort, diabetes of een slechte doorbloeding.

  • Hormonaal onevenwicht door zwangerschap of anticonceptie.

  • Erfelijkheid.


Of het nu gaat over een zichtbare hoofdhuid of kale plekken. Het maakt niet uit. Neem onmiddellijk contact op met een arts van zodra je jou zorgen maakt over je haaruitval. Want jouw zelfvertrouwen is belangrijk.


H2: 7 tips voor mooi en gezond haar.

1. Borstel je haar elke dag. Borstelen doet echt wonderen met je haar en hoofdhuid. Het geeft jouw haar zuurstof en volume. Heb je snel last van vettig haar? Ook hier maakt borstelen komaf mee. De borstel verdeelt de talg over de volledige lengte van je haar. Gedaan met vette haarwortels en droge punten. Ga voor gezonder haar.

2. Slaap op een satijnen kussensloop om je haar zo weinig mogelijk te schaden. De satijnen vezels zijn glad. Katoen is harder en schuurt minuscule beschadigingen in je haarvezels. Ook al zijn deze beschadigingen heel klein en niet direct waarneembaar, schaden ze de gezondheid van je haar. Denk aan dat zalige gevoel als je satijn aanraakt. Satijn is niet alleen zacht voor je huid. Ook je haar glijdt er moeiteloos over en blijft stralend gezond.


3. Kies voor de juiste verzorgingsproducten. Het gamma van Mediceuticals vermindert haaruitval en stimuleert haargroei. Jouw hoofdhuid verdient evenveel aandacht als je andere huid. Huidverzorging is pure ontspanning. Je kent get gevoel. Zo’n zalige portie me-time met aangepaste producten en aangename geuren. Doe dit ook voor je hoofdhuid. Verwen je zelf en geniet van het effect op jouw haar.


4. Was je haar niet elke dag. De producten drogen je haar en je hoofdhuid uit. De natuurlijke huidbarrière reageert hierop door nóg meer talg aan te maken. En laat net dat hetgeen zijn wat je wil vermijden. Want zo beland je in een vicieuze cirkel. Je wast je haar vaker omdat het vettig is. Maar net omdat je het vaak wast wordt het sneller vet. Doorbreek deze cirkel nu. Was je haar slechts één keer per week. Maak van je haar wassen een relaxerend ritueel. Maak kleine, ronde bewegingen over je hoofdhuid. Net als bij de kapper. Dit stimuleert de bloedcirculatie. Haarwortels worden geactiveerd en sterken aan. Bovendien stimuleren deze bewegingen de aanmaak van het gelukshormoon Endorfine. Krijg tijdens het wassen dus letterlijk een gelukzalig gevoel.

5. Pas je voeding aan. Met de juiste voedingsstoffen voed je jouw haar van binnenuit. Je haar wordt sterker. En valt minder snel uit. Denk aan voeding als groene groenten, zalm, noten en ga zo maar door. Alles wat Omega 3-vetzuren, proteïnen, zink of selenium bevat zijn de ideale voedingsproducten voor gezond haar. Eet vooral gevarieerd en laat je niet verleiden tot supersnel diëten.6. Ga bij haaruitval snel langs bij de arts. Sluit een medische oorzaak uit. Of krijg snel de juiste behandeling om zoveel mogelijk haar te behouden. Ook al groeit het in vele gevallen terug. Dit vraagt veel tijd en geeft een serieuze mentale weerbots.

7.. Vul jouw haar aan met een 100% natuurlijke haaraanvulling. Verberg je natuurlijk haar niet. Je haaraanvulling heeft jouw haar zelfs nodig. Je klikt de haartopper in enkele tellen vast aan je natuurlijk haar. Kleur en stijl sluiten perfect aan. Instant vers-van-de-kapper-gevoel met een boost aan zelfvertrouwen.

Wist u dat?

  • Een op de vier mannen, vrouwen en kinderen momenteel last hebben van veel voorkomende hoofdhuidproblemen.

  • Meer dan 90% van alle mensen ooit te maken krijgt met hoofdhuidproblemen: roos, psoriasis, seborrheic dermatitis, eczeem of een droge hoofdhuid.

  • Het optreden van vervelende hoofdhuid aandoeningen steeds vaker voorkomt, vooral een vette hoofdhuid.

  • De meest verkochte shampoo in de wereld een medicinale anti-roos behandeling is.

Heb jij vragen over haarverlies en verzorging van je haar en hoofdhuid, contacteer ons! Wij helpen je graag verder.

https://www.altijdmooi.be/verzorging

Comments


bottom of page