top of page

Adapt Air - Onze nieuwe, aanpasbare borstprothese


Met onze nieuwe Adapt Air borstprothesen leggen we de lat hoger en brengen we borstprothesen naar een nieuw niveau. Een geïntegreerde luchtkamer maakt individuele aanpassing aan de borstwand en het natuurlijke silhouet van de vrouw mogelijk. Dankzij onze Comfort+ technologie en speciale, lichte siliconen bieden de Adapt Air aanpasbare borstprothesen een hoogwaardig draagcomfort voor vrouwen die een mastectomie hebben gehad.

Perfecte fit en hoog draagcomfort

Geen twee vrouwen zijn hetzelfde. Het borstvolume van een vrouw kan bijvoorbeeld tussen twee maten liggen en bovendien zijn menselijke lichamen constant in verandering, bijvoorbeeld met gewichtsschommelingen als gevolg van hormonen of medicatie. Daardoor is het littekengebied individueel voor elk lichaam. Ook zijn ongelijkmatige littekens als gevolg van een borstamputatie niet ongebruikelijk.

In al deze gevallen is een borstprothese die de klant individueel kan aanpassen voordelig. En voor de fit-specialist wordt het makkelijker om een perfect passende borstprothese te vinden en aan te bieden.

Het aanpassen van het volume is net zo eenvoudig als deze video laat zien.

De Adapt Air borstprothesen bieden de mogelijkheid om de pasvorm individueel aan te passen. Dit verloopt sneller dan een nieuwe maat of andere vorm uitproberen.

Wat maakt onze Adapt Air borstprothese zo innovatief?

Individueel aanpasbaar aan elk uniek silhouet

Door de geïntegreerde luchtkamertechnologie kan je het volume van de borstprothese aanpassen door eenvoudig lucht toe te voegen of weg te laten - waar en wanneer je wilt.

Comfort heel de dag door

De temperatuurregulerende Comfort+ technologie biedt de hele dag comfort, behoudt de ideale lichaamstemperatuur van de vrouw en gaat zweten onder de prothese tegen.

Lichtgewicht

InTouch lichte silicone maakt de borstprothese 25% tot 40% lichter, in vergelijking met een standaard borstprothese in dezelfde maat.

Dichtbij het lichaam

Adapt Air is makkelijk aan te passen aan elk silhouet en biedt een aangename pasvorm en perfect huidcontact.

Visuele symmetrie

Adapt Air kan worden aangepast aan het uniek silhouet van elke vrouw of aan een specifieke behastijl voor een symmetrisch silhouet en kan vrouwen aansporen tot het leiden van een actief leven.

Innovatieve borstprotese met geïntegreerde luchtkamertechnologie

Door de combinatie van verschillende technologieën wordt een hoog draagcomfort bereikt. De Comfort+ technologie bevordert de temperatuurbalans tussen lichaam en prothese en vermindert zo het zweten achter de prothese. Dankzij het gebruik van speciale lichtgewicht siliconen zijn Adapt Air prothesen ook verkrijgbaar in twee verschillende gewichtsklassen: 25% of 40% lichter dan een standaardprothese van dezelfde maat.

InTouch lichte siliconelaag

Luchtkamer

Achterzijde met Comfort+

Superzachte en matte folie

De luchtkamer bevindt zich in het midden van de borstprothese: tussen de cuplaag en de Comfort+laag. Om lucht toe te voegen of lucht te laten ontsnappen, is een speciaal pompje nodig.

Elke Adapt Air borstprothese heeft een superzacht, speciaal ontworpen ventiel om de pomp eenvoudig te kunnen bevestigen aan de prothese. Het pompje wordt meegeleverd in de doos, samen met de gedetailleerde gebruiksinstructies.

Bij ALTIJD MOOI kan je terecht voor het aanmeten van een siliconen borstprothese.

Borstprotheses worden volledig door je mutualiteit betaald. Je hebt recht op een eerste prothese, 6 weken na de operatie. Deze prothese wordt het eerste jaar gedragen, nadien is er om de 2 jaar een terugbetaling voorzien. Je hebt hiervoor wel een attest van het ziekenhuis of van je huisarts nodig.

bottom of page