top of page

Genoeg water drinken: met deze 3 tips en weetjes lukt het je zeker!

Dit was Feelgood Challenge 21:


Véél drinken, luidt de boodschap. En niet alleen bij uitzonderlijk hoge temperaturen, want als je chemotherapie krijgt, of andere medicatie moet nemen, is drinken een must om afbraakstoffen af te voeren en uitdroging te vermijden. Daarom in dit blogartikel: 3 eenvoudige tips en weetjes om zéker genoeg vocht op te nemen. 


Tip 1: drink zeker voldoende water (en probeer eens een fles)

Per dag 2 liter water drinken is al jaren de richtlijn. Thee en koffie, dat is toch ook op basis van water? Akkoord, maar daarin zitten ook vochtafdrijvende stoffen die uitdroging kunnen veroorzaken.Wat niet wil zeggen dat je die lekkere kop thee of dat heerlijke bakje koffie moet laten staan. Zorg alleen dat je ernaast ook nog gewoon water drinkt. Wist je dat 2 liter overeenkomt met 8 à 10 glazen? Slaag je er niet in die dagelijks weg te werken? Probeer dan eens water te drinken uit een klein flesje of een hervulbare drinkfles, van bijvoorbeeld een halve liter. Je zal merken dat je meer drinkt dan uit kleinere glazen.


TIP 2: niet té koud en niet té veel bubbels

Wist je dat ijskoude drankjes en drank met bruis je dorst zó sterk lessen dat je aan het einde van de dag misschien niet genoeg hebt gedronken omdat je geen dorstgevoel meer had? Dus ga voor niet-bruisend water en overdrijf niet met de ijsblokjes.Tip 3: voeg lekkere extraatjes toe


Smaakt 'gewoon' water vies door die vieze metaalsmaak in je mond na de chemo? Of ben je van nature geen zo'n waterliefhebber? Maak je drankje dan wat 'interessanter' door er iets extra's aan toe te voegen. Zoals verse aardbeien, frambozen, muntblaadjes, schijfjes citroen of sinaas, komkommer, ... Keuze zat! En afwisseling geeft trek in meer.  Heb je als gevolg van je behandeling problemen met eten en/of drinken? Specifieke vragen?

Praat er dan over met je arts, onco-coach of verpleegkundige. De meeste ziekenhuizen hebben ook een team diëtisten in huis die je op vlak van voeding kunnen adviseren en begeleiden.


Rosette la Vedette is het label van de Gentse Wendy Rosseel.

Zij begon haar eigen chemo sjaals en-mutsjes te ontwerpen toen ze zelf borstkanker kreeg. Rosette la Vedette viert dit jaar net als ons haar 10e verjaardag en verrast onze Altijd mooi-klanten seizoen na seizoen met de zonnigste kleuren en een onberispelijke pasvorm.

Comentários


bottom of page