top of page

Mooie lingerie na een borstoperatie? Céline shows you the way!

Of je nu een borstamputatie of een borstsparende operatie hebt gekregen, vroeg of laat heb je nieuwe bh’s nodig en moet je op zoek naar goeie lingerie. In deze blog vertel ik je graag hoe ik na mijn borstamputatie op zoek ging naar een oplossing om mooie lingeriesetjes te kunnen blijven dragen.Starten met een gewone bh

I love lingerie. In een fijn setje met een bijpassend nachtkleedje voel ik mij op mijn vrouwelijkst, dus de zoektocht naar kwalitatieve lingerie na mijn borstamputatie was wel een dingetje.

Doordat ik geen zware boezem heb, droeg ik na mijn operatie nog heel lang een gewone, voorgevormde bh. In combinatie met lossere blouses of T-shirts zag je het verschil met een gewone, gevulde boezem eigenlijk niet en leek mijn boezem nog steeds balans. Problem solved, dacht ik.


De juiste prothese

Hoe blij ik ook was dat ik nog al mijn bh’s kon dragen, met sommige outfits werkte mijn tussenoplossing gewoon niet en zo moest ik toch op zoek naar een prothese. Bij Altijd Mooi ben ik meteen goed geholpen geweest in mijn zoektocht naar een prothese. Hier heb je verschillende mogelijkheden en geef ik je meteen mijn eerste tip: kies voor een prothese waar jij je goed bij voelt! Dit is superpersoonlijk dus wat voor mij geldt, hoeft zeker niet jouw waarheid te zijn. Just try it out!


Ik begon met een plakprothese: dit is een borstprothese die op de huid gekleefd wordt door middel van een contactlaag of plakstrips. Met die prothese kon ik mijn eigen lingerie dragen en ook bh’s in lingerieketens blijven kopen. Ideaal!

Ik kan me inbeelden dat een plakprothese aan veel vrouwen een goeie oplossing biedt maar ik voelde mij er na een tijdje vaak onzeker mee: kleeft ze nog wel goed, heb ik inkijk...? Daardoor ben ik toch overgeschakeld naar een losse borstprothese die je in aangepaste lingerie moet schuiven.

Je borstprothese kan je op twee manieren laten maken:

  • Rechtstreeks bij een bandagisterie

  • Bij een gespecialiseerde lingeriewinkel: vaak werkt de winkel samen met een bandagisterie die op vaste tijdstippen in de winkel aanwezig is. Ik maakte een afspraak bij Altijd Mooi, liet mij opmeten voor mijn prothese en kon meteen ook mooie, aangepaste bh’s shoppen. Een fijne shopervaring en let’s face it: mijn boezem zag er met een aangepaste bh gewoon veel beter uit!​


Op zoek naar eigentijdse bh’s in de lingeriezaak

Bij een gespecialiseerde lingeriezaak krijg je fantastische service. Je wordt geholpen door lieve dames die je met veel plezier en knowhow adviseren.


Draag losse kleding

Tijdens mijn eigen behandeling voor borstkanker merkte ik dat je voor een operatie of het plaatsen van de katheter het best losse kledij draagt. Denk bijvoorbeeld aan een blouse met knoopjes en een gilet zodat je overal gemakkelijk in kan.

Na een operatie kan het namelijk pijnlijk zijn of een trekkerig gevoel geven als je je handen meteen boven je hoofd moet heffen. Outfits die je over je hoofd moet trekken kan je dan ook beter vermijden. Kies voor een comfortabele pyjama met hemd en broek en knoopjes vooraan zodat je gemakkelijker verzorgd kan worden.


Gun jezelf tijd om rustig te herstellen

Uitrusten na de operatie? Neem een tof slaapmasker mee. Handig als je niet alleen bent op je ziekenhuiskamer of wanneer het te licht is in je kamer.

Heb je na je operatie niet meteen nood aan veel bezoek of wil je eerst even een moment om zelf te bekomen? Gun jezelf zeker de tijd om rustig te herstellen en laat je vooral omringen door de mensen die je op dat moment echt rond je nodig hebt. De rest volgt zeker later!


Tekst en inhoud Céline Laridon Love Charlie

Meer info:


About Céline!

Love Charlie is het headwear merk van fashionlover Céline Laridon. Ze kreeg als kind de liefde voor mode van haar mama mee en kwam later als vanzelfsprekend in de fashion business terecht. Met meer dan 12 jaar ervaring als aankoper bij een Belgisch modebedrijf en de drive om zelf te creëren en ondernemen, richtte Céline in 2019 Love Charlie en later ook Céline Laridon Styling op.

“In 2018 kreeg ik borstkanker en zou ik door de chemotherapie mijn haar verliezen. Ik ging op zoek naar een hippe muts maar kwam steeds opnieuw bij de klassieke chemomutsjes terecht. Al snel was het een uitgemaakte zaak: ik zou zelf een muts creëren.

Eentje die past bij mijn persoonlijkheid. Een toffe muts die niet alleen aan alle eisen van een kale vrouw voldoet, maar waarvan je het ook niet erg vindt om ze te moeten dragen. Kortom, een must have fashion item dat je ook aan een vriendin cadeau zou doen.”

Comments


bottom of page