top of page

Natuurlijke olie: welke past bij jouw huid?

Ik houd van natuurlijke oliën en gebruik ze dan ook dagelijks. Op mijn gezicht, mijn haarpunten, nagels en lichaam – de mogelijkheden zijn eindeloos! Ook voor jou is er een perfecte natuurlijke olie. Nu is iedereens huid en haar anders, dus niet alle oliën zullen voor iedereen werken. Maar wanneer je een olie gevonden hebt die jouw huid zacht en stralend maakt, of een einde maakt aan dode haarpunten, dan kan je nooit meer zonder.


Dit zijn mijn favoriete 8 plantaardige, natuurlijke oliën! Benieuwd naar welke bij jou past? Lees dan verder.

1. Arganolie

Gebruik: op het gezicht en haar, bij een droge huid en haarpunten

Arganolie is het meest geschikt voor de droge huid en haar en de wat oudere huid. Breng elke avond twee druppels arganolie aan op je haarpunten, je haar zal minder pluizig zijn. Je kan het ook aanbrengen op je huid, omdat arganolie veel vitamine E en Omega-3 bevat houdt het je huid hierdoor soepel.


2. Kokosolie

Gebruik: op het haar, lichaam en als natuurlijke make-upremover, alle huid en haartypes

Kokosolie kan je gebruik op je haar en je ogen. Of beter gezegd, je oogleden. Gebruik het namelijk ‘s avonds om je oogmake-up te verwijderen je zal zien dat gaat snel en zacht! Bijkomend voordeel is dat er ook een verzorgend laagje achterblijft rondom je ogen. Kokosolie kan je perfect gebruiken als haarmasker. Tip: op droog haar aanbrengen, na een uur uitspoelen. Andere vrouwen gebruiken kokosolie ook wel als bodylotion op hun lichaam.


3. Rozenbottelolie

Gebruik: op de gezichtshuid, bij huidveroudering en littekens, alle huidtypes

Dit is een van de beste oliën die je kunt gebruiken om huidveroudering tegen te gaan. Rozenbottelolie bevat belangrijke vetzuren en vitamine A en C. Het bevordert de collageenproductie en houdt de huid soepel. Dit is een goede olie om te gebruiken bij fijne lijntjes, littekens en droge plekjes en kan tot diep in de huid indringen. Het is een droge olie en zal geen vettig laagje achterlaten.


4. Avocado-olie

Gebruik: voornamelijk op het gezicht, bij een gevoelige en droge huid

Ook deze olie is rijk aan vitamine E en vetzuren en verzorgt de gevoelige, droge en geïrriteerde huidjes. Het is zacht voor de huid en erg geschikt als een vervanger voor een nachtcrème als je een gevoelige huid hebt die niet veel kan hebben.


5. Amandelolie

Gebruik: gezicht en lichaam bij de droge huid, ook geschikt voor je haren

Deze dikke olie voelt heerlijk aan op de droge huid en is ook erg geschikt voor de gevoelige huid. Amandelolie is ook geschikt voor het lichaam. Vooral in de winter als de huid wat droger is.


6. Olijfolie

Gebruik: op de gezichtshuid en haar, bij een extra droge huid

Heb je een erg droge huid? Dan is olijfolie misschien de juiste olie voor jou, met name extra-virgin olijfolie. Olijfolie lijkt op de olie die onze huid uit zichzelf produceert, waardoor het goed wordt opgenomen. Hij is dus niet geschikt voor mensen met acne en een vette huid, maar een droge huid is hier erg bij gebaat. Ook droog haar houdt van olijfolie, gebruik het bijvoorbeeld als een masker.


7. Macadamia-olie

Gebruik: op de gezichtshuid en haar, bij een normale en droge huid

Macadamia-olie wordt steeds vaker aan verzorgingsproducten toegevoegd en dat is niet zo raar: de olie zit vol met vitaminen en mineralen. Ik heb een hele tijd deze olie in plaats van serum gebruikt, zowel op je gezichtshuid als haar. Het maakte je huid en haar zacht en laat geen vettig laagje achter. Heerlijk.

8. Tea Tree olie

Gebruik: op het gezicht, bij acne

Technisch gezien is dit geen echt olie, maar een essentiële olie. Het goedje komt van de bladeren van de Melaleuca Alternifoliaboom in Australië. Tea tree olie doodt bacteriën en is geschikt voor mensen met acne. Breng tea tree olie enkel op puistjes en plekjes aan waar je vaak acne krijgt. Hierdoor worden de poriën schoon gehouden en verminder je de kans om nieuwe puistjes te krijgen.


Heb je nog nooit olie als beauty product gebruikt?

Nog nooit olie op je huid of haar gebruikt? Probeer het eens! Mocht je gezichtshuid er geen baat bij hebben, gebruik de olie dan voor je nagels, droge handen of benen bijvoorbeeld. Als je merkt dat de olie net iets teveel van het goede is voor je huid, meng het dan eens 1-2 druppels met je dag- of nachtcrème. Je kunt natuurlijke olie ook met suiker of zout mengen voor een lekkere DIY lichaamscrub. Wij geloven echt dat iedere huid baat heeft bij het gebruik van natuurlijke olie!

留言


bottom of page