top of page

4 essentiële kruiden!

Dag allemaal

Dit was Feelgood Challenge week 44:

Wij hopen dat jullie allemaal gezellige feestdagen achter de rug hebben. Met veel warme en liefdevolle momenten met vrienden en familie.

Wij wensen jullie het allerbeste toe voor het nieuwe jaar 2022.

Hier alvast enkel tips om het jaar 2022 gezond te starten 4 essentiële kruiden die we regelmatig gebruiken, en hun voordelen:

1) Kaneel: een alternatief voor suiker

Magisch kruid met smaken uit de kindertijd, kaneel verbergt een schat aan deugden voor onze gezondheid.

Het heeft antioxiderende, antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. En wordt voornamelijk gebruikt om het immuunsysteem te stimuleren,

Kaneel verlicht spijsverteringsproblemen en behandel diabetes type 2 op natuurlijke wijze. Het zou helpen de bloedsuikerspiegel te stabiliseren en te verlagen.


2) Komijn: voor een betere spijsvertering


Komijn is goed voor de spijsvertering en voor de problemen die ermee gepaard gaan.Het helpt bij het verlichten van spasmen in het spijsverteringskanaal (gas), evenals een opgeblazen gevoel.Bij vrouwen helpt komijn het begin van de menstruatie te bevorderen, en bij zwangere vrouwen zou het de melkstroom helpen activeren.


3) Kurkuma: antioxidant en super ontstekingsremmend

Het is een van de meest antioxidante voedingsmiddelen ter wereld.

De belangrijkste werkzame stof in kurkuma is curcumine. Curcumine is een eersteklas antioxidant en ontstekingsremmer die de meeste van zijn krachten aan kurkuma verleent. Met name de beschermende en regenererende werking van bepaalde spijsverteringsorganen hebben we aan curcumine te danken.

4) Provençaalse kruiden: gezondheid elixer

Kruiden uit de Provence zijn een aromatische melange van verschillende planten uit het Middellandse Zeegebied.

Ze geven voedsel meer smaak maar hebben ook veel geneeskrachtige eigenschappen.

De aromatische kruiden waaruit ze meestal bestaan, zijn:

• Oregano, een antiseptisch, immunostimulants. Het helpt bij de bestrijding van spijsverterings-, huid- of luchtweginfecties.

• Rozemarijn, nuttig voor het verbeteren van de slaapkwaliteit, de bloedcirculatie en het bestrijden van celveroudering.

• bonenkruid, een bron van antioxidanten die ook helpt bij het bestrijden van infecties, het verminderen van pijn en het vergemakkelijken van de vertering van bepaalde voedingsmiddelen.

• Basilicum, een vriend van de spijsvertering, stimuleert de concentratie, vermindert vermoeidheid, vermindert maagkrampen en spasmen, kalmeert hoest.

• Tijm, sinds de oudheid gebruikt vanwege zijn spijsvertering, versterkende en antiseptische eigenschappen. Het is ook een ideaal middel tegen winterkwalen en spijsverteringsstoornissen.

Tags:

Comments


bottom of page