top of page

Een frisse look in 10 minuutjes !

Dit was Feelgood Challenge week 43:


Geen zin of energie om lang voor de spiegel te staan? Met dit supereenvoudige stappenplan wordt je opmaken een koud kunstje. Net als Ilse fan van een natuurlijk effect? Haal je make-uptasje even boven en je straalt in een handomdraai.

WAT HEB JE NODIG?

- Concealer (of foundation)

- Lippenstift

- Zwart oogpotlood

- Taupe oogpotlood

- Wenkbrauw Crème

- Wenkbrauwpenseel met schuin afgesneden penseel haartjes

- Eventueel een make-up kwastje en wattenstaafjes


Stap 1

Reinig je huid en breng een hydraterende dagcrème aan. Hydrateer ook je lippen met een voedende balsem of stick. Stip de concealer onder je ogen en blend met je vingers. Breng er ook wat aan op je oogleden voor een frisse, uitgeslapen blik. Heb je geen concealer? Dan kan je hier ook foundation voor gebruiken.Stap 2

Breng lippenstift aan met je vingers en maak zachte, tokkelende bewegingen. Accentueer vooral je cupidoboogje. Dat fleurt je lippen op zonder dat ze er te gemaquilleerd uitzien.


Stap 3

Breng met je ringvinger of met een make-up kwastje wat van dezelfde lipstick aan als blush en werk mooi open. De crème textuur van lippenstift is lief voor je droge huid en geeft je een subtiele glow.

Stap 4

Teken met een taupe oogpotlood een fijn lijntje tegen je bovenste wimperrand. Heb je niet zo’n vaste hand? Vervaag het lijntje dan zachtjes met een wattenstaafje voor een licht smokey effect. Taupe is een frisse, neutrale tint die je blik opent.

Stap 5

Teken een zwart oogpotloodlijntje in de waterlijn van je bovenste ooglid om de illusie van wimpers te wekken. Sla deze stap over als je last hebt van erg gevoelige ogen.


Stap 6

Kleur je wenkbrauwen in met wenkbrauw crème en een wenkbrauwpenseel tje. Daarmee kan je fijnere lijntjes trekken dan met een wenkbrauwpotlood. Het oogt ook natuurlijker dan wenkbrauwpoeder. Krijg je chemo waarvan ook je wenkbrauwen zullen uitvallen? Begin dan al te oefenen om ze te tekenen voor ze helemaal verdwenen zijn. Zo krijg je de vorm beter in de vingers.Inspiratie voor deze Feelgood Challenge vonden we in Rosie, het allereerste Vlaamse lifestylemagazine voor mensen die kanker hebben/hadden en al wie hen graag ziet. Rosie is een uitgave van onze partner Rosette la Vedette en hier online verkrijgbaar in hun webshop. 
Commenti


bottom of page