Kerstrecepten!
Warme punch & Gezonde Kersthapjes
In deze nieuwe feelgood challenge hebben we lekkere en gezonde kerst recepten geselecteerd die perfect passen binnen een gezonde levensstijl 🍽️🤤!
Zeker het proberen waard 🥰
Appel-Veenbessen punch
Ingrediënten:
400 ml appelsap
300 ml vers sinaasappelsap
100 ml veenbessensap
1 builtje rozenbottel thee
Een scheutje agave siroop (ahorn of rijststroop kan ook)
1 kaneelstokje
1/2 sinaasappel
3 kruidnagels
3 cm gember in schijfjes
100 gr verse veenbessen
1/2 sinaasappel in partjes om te garneren
Bereiding:
Prik de kruidnagels in de 1/2 sinaasappel en snijd in stukken
Giet de sappen in een kookpot en voeg de siroop, het kaneelstokje, de gember en sinaasappel met kruidnagel toe
Hang het theebuiltje in het sap en verwarm tot tegen het kookpunt (niet koken)
Voeg de verse veenbessen toe en laat even trekken tot ze gaar zijn
Serveer in een mooi glas met lepel en garnaal met een stukje sinaasappel
Knolseldercreme met Dukkah
Ingrediënten:
200 gr knolselder
Een scheutje haverroom of room of een klontje boter
Peper, zout en nootmuskaat
Bereiding:
Kook de knolselder gaar en giet af. Laat goed uitdampen
Doe de knolselder met haverroom en kruiden in de keukenmachine of pureer heel fijn met de staafmixer
Breng op smaak met peper en nootmuskaat
Serveer warm of koud in een klein glaasje, potje of espresso kopje. Garneer met Dukkah
Dukkah
Dukkah is een mengsel van geroosterde noten en specerijen en komt oorspronkelijk uit Egypte. Dit crunchy mengsel is superlekker als dip, maar wij strooien het ook graag over groenten.
Ingrediënten:
1 el Sesamzaad
1 el korianderzaad
1 tl gemalen komijn
1 tl fijn zeezout of fleur de sel
De zeste van 1 Bio citroen heel fijn geraspt (schil)
40 gr hazelnoten
40 gr blanke amandelen
Bereiding:
Rooster de zaden in een droge pan tot ze beginnen te ruiken. Haal de pan van het vuur
Voeg komijnzaad toe aan de nog warme pan en roer goed door
Rooster de noten in een droge pan tot goudbruin
Vijzel de zaden met komijn
Hak de noten niet te fijn
Meng beide met het zout en de citroenrasp
Rammenas knolselder rode biet soepje met geroosterde boekweit
Ingrediënten:
1 ui geschild en in grove stukken
1 zwarte of witte rammenas geschild en in grove stukken (daikon, rettich)
1/8 knolselder geschild en in stukken
1 grote rode bieten geschild en in stukken
Kruidenzout (zeezout met kruiden) (bouillonblokje kan eventueel ook)
Sesamolie (of andere olie) om de groenten aan te stoven
500 ml water
50 gr boekweit
Bereiding:
Was en rooster de boekweit in een droge pan tot krokant
Stoof de groenten aan in olie
Bestrooi met kruidenzout en laat nog even stoven
Voeg water toe en laat doorkoken tot de groenten gaar zijn
Mix de soep zeer fijn
Voeg water toe als de soep te dik is en breng op smaak met kruidenzout en eventueel wat peper
Serveer warm in glaasjes, potjes of espresso kopjes en garneer met de krokante boekweit
Winactie Kruidenzout Atzuré
Zoals je misschien wel weet, heeft Atzuré alle recepten voor onze Feelgood Challenge gemaakt. In haar recepten maakt Atzuré gebruik van Kruidenzout op basis van Atlantisch zeezout en biologische kruiden. Wil jij dat ook proberen? Dan is dit jouw kans want Altijd Mooi mag er 5 weggeven! Wat moet je hiervoor doen? Volg voor 31 december Atzuré op Instagram en op Facebook en wie weet win jij een Atzuré kruidenzoutmolen.
Instagram: @atzure_ https://www.instagram.com/atzure_
Facebook: @atzure http://facebook.com/atzure
Winnaars worden via een privé bericht gevraagd hun postadres door te geven.
Passie voor gezonde voeding!
Dat is waar Atzuré voor staat. Of het nu gaat om voedingsadvies, gezonde catering of kookworkshops, Atzuré helpt je bij het maken van de betere keuze voor jouw gezondheid.
“Eat good, feel good!”
Laurence
コメント