top of page

Kerstrecepten!

Warme punch & Gezonde Kersthapjes

In deze nieuwe feelgood challenge hebben we lekkere en gezonde kerst recepten geselecteerd die perfect passen binnen een gezonde levensstijl 🍽️🤤!

Zeker het proberen waard 🥰

Appel-Veenbessen punch

Ingrediënten:

  • 400 ml appelsap

  • 300 ml vers sinaasappelsap

  • 100 ml veenbessensap

  • 1 builtje rozenbottel thee

  • Een scheutje agave siroop (ahorn of rijststroop kan ook)

  • 1 kaneelstokje

  • 1/2 sinaasappel

  • 3 kruidnagels

  • 3 cm gember in schijfjes

  • 100 gr verse veenbessen

  • 1/2 sinaasappel in partjes om te garneren

Bereiding:

  • Prik de kruidnagels in de 1/2 sinaasappel en snijd in stukken

  • Giet de sappen in een kookpot en voeg de siroop, het kaneelstokje, de gember en sinaasappel met kruidnagel toe

  • Hang het theebuiltje in het sap en verwarm tot tegen het kookpunt (niet koken)

  • Voeg de verse veenbessen toe en laat even trekken tot ze gaar zijn

  • Serveer in een mooi glas met lepel en garnaal met een stukje sinaasappel

Knolseldercreme met Dukkah

Ingrediënten:

  • 200 gr knolselder

  • Een scheutje haverroom of room of een klontje boter

  • Peper, zout en nootmuskaat

Bereiding:

  • Kook de knolselder gaar en giet af. Laat goed uitdampen

  • Doe de knolselder met haverroom en kruiden in de keukenmachine of pureer heel fijn met de staafmixer

  • Breng op smaak met peper en nootmuskaat

  • Serveer warm of koud in een klein glaasje, potje of espresso kopje. Garneer met Dukkah

Dukkah

Dukkah is een mengsel van geroosterde noten en specerijen en komt oorspronkelijk uit Egypte. Dit crunchy mengsel is superlekker als dip, maar wij strooien het ook graag over groenten.

Ingrediënten:

  • 1 el Sesamzaad

  • 1 el korianderzaad

  • 1 tl gemalen komijn

  • 1 tl fijn zeezout of fleur de sel

  • De zeste van 1 Bio citroen heel fijn geraspt (schil)

  • 40 gr hazelnoten

  • 40 gr blanke amandelen

Bereiding:

  • Rooster de zaden in een droge pan tot ze beginnen te ruiken. Haal de pan van het vuur

  • Voeg komijnzaad toe aan de nog warme pan en roer goed door

  • Rooster de noten in een droge pan tot goudbruin

  • Vijzel de zaden met komijn

  • Hak de noten niet te fijn

  • Meng beide met het zout en de citroenrasp

Rammenas knolselder rode biet soepje met geroosterde boekweit

Ingrediënten:

  • 1 ui geschild en in grove stukken

  • 1 zwarte of witte rammenas geschild en in grove stukken (daikon, rettich)

  • 1/8 knolselder geschild en in stukken

  • 1 grote rode bieten geschild en in stukken

  • Kruidenzout (zeezout met kruiden) (bouillonblokje kan eventueel ook)

  • Sesamolie (of andere olie) om de groenten aan te stoven

  • 500 ml water

  • 50 gr boekweit

Bereiding:

  • Was en rooster de boekweit in een droge pan tot krokant

  • Stoof de groenten aan in olie

  • Bestrooi met kruidenzout en laat nog even stoven

  • Voeg water toe en laat doorkoken tot de groenten gaar zijn

  • Mix de soep zeer fijn

  • Voeg water toe als de soep te dik is en breng op smaak met kruidenzout en eventueel wat peper

  • Serveer warm in glaasjes, potjes of espresso kopjes en garneer met de krokante boekweit


Winactie Kruidenzout Atzuré

Zoals je misschien wel weet, heeft Atzuré alle recepten voor onze Feelgood Challenge gemaakt. In haar recepten maakt Atzuré gebruik van Kruidenzout op basis van Atlantisch zeezout en biologische kruiden. Wil jij dat ook proberen? Dan is dit jouw kans want Altijd Mooi mag er 5 weggeven! Wat moet je hiervoor doen? Volg voor 31 december Atzuré op Instagram en op Facebook en wie weet win jij een Atzuré kruidenzoutmolen.

Facebook: @atzure http://facebook.com/atzure

Winnaars worden via een privé bericht gevraagd hun postadres door te geven.

Passie voor gezonde voeding!

Dat is waar Atzuré voor staat. Of het nu gaat om voedingsadvies, gezonde catering of kookworkshops, Atzuré helpt je bij het maken van de betere keuze voor jouw gezondheid.

“Eat good, feel good!”

Laurence


bottom of page