top of page

Wij geloven in  mindfulness, gewoon omdat het werkt.

Dit was Feelgood Challenge 35:


FOCUS, VEERKRACHT EN VITALITEIT STAAN CENTRAAL

MINDFULNESS IS ONZE RODE DRAAD.


MEER VEERKRACHT,

Onverwachte veranderingen en tegenslagen kun je niet meer wegdenken. Dit vergt veel van jou. Mindfulness zet je terug op weg naar meer veerkracht, helderheid en vitaliteit.

MEER DURF

Enkel in een positieve sfeer ga je het beste van jezelf kunnen en willen geven. Daarvoor moet je je veilig voelen.


"MINDFULNESS BETEKENT AANDACHT SCHENKEN OP EEN BIJZONDERE MANIER : DOELGERICHT, IN HET HUIDIGE MOMENT EN ZONDER OORDEEL." 

Inderdaad mindfulness gaat niet over zen worden, je geest leegmaken of ontspannen in slaap vallen. 

Integendeel, mindfulness is een pleidooi om de realiteit onder ogen te zien zoals ze zich voordoet zonder oordeel.  

Mindfulness gaat over bewust en aandachtig leven om zo tot betere resultaten te komen voor jezelf, je gezin. 

Hoe word je dan "mindful"?

Mindfulness is breintraining. Net zoals je bij een workout bepaalde spiergroepen traint, zo train je met mindfulness bepaalde delen in je hersenen. 

   Zo ontwikkel je 

  • de nodige focus om terug meester te worden over je energie, je tijd en je prioriteiten;

  • inzicht in je gedachten- en gevoelswereld en het besef dat gedachten slechts gedachten zijn; 

  • de vrijheid om onnuttige automatische actie/reactie-patronen te veranderen in wijze weldoordachte beslissingen;

  • veerkracht, weerbaarheid en positivisme, ook indien de omstandigheden moeilijk zijn. 

Een sterker brein in 6 stappen : een mooi

e uitdaging en challenge ; Stap 1 : Je aandacht focussen ; Aandacht schenken op een bijzondere manier ; doelgericht, in het huidige moment en zonder oordeel.

Stap 2 : Lichaam & Geest

Er is een constante interactie tussen lichaam en geest. Gedachten, emoties en lichamelijke sensaties zijn in een continue loop en geven je veel inzichten in je automatische denkpatronen. 

Stap 3 : Mind the Gap

Mindful aandacht geven aan alledaagse ervaringen, bewust worden van de wereld zoals hij is, en niet zoals je zou willen dat hij is ! Hierdoor ontspan je en word je terug creatief en performant. 

Stap 4 : Anders denken over denken

Gedachten zijn geen feiten, het zijn slechts mentale gebeurtenissen. De manier waarop jij de wereld interpreteert heeft veel impact op je gedrag. Jij ziet de wereld niet zoals hij is, maar hoe jij denkt dat hij is

Stap 5 : Omgaan met moeilijkheden

Focussen op een moeilijkheid, maar dan nieuwsgierig, mild en aanvaardend. Op die manier leer je om een wijze respons te geven in plaats van enkel maar te reageren vanuit je automatische piloot.

Stap 6 : Intenties ontwikkelen

Ontwikkel intenties voor een gelukkiger, evenwichtiger en productiever leven verder te verankeren. 


Zelfzorg na kanker, een belangrijke stap!

Kanker is niet enkel een kwelling voor je lichaam, ook mentaal komt de ziekte hard binnen. Kankerpatiënten echt genezen vergt dus meer dan de kankercellen in hun lichaam vernietigen. Patiënten zijn pas volledig hersteld wanneer ze hun eigen lichaam weer omarmen en terug met volle zin in het leven staan. 

Wanneer patiënten na hun behandeling naar huis mogen, voelen sommigen zich aan hun lot overgelaten. Ze vallen in een zwart gat. Waar kunnen ze terecht voor een massage, voor hun nagels te laten verzorgen, voor advies over voeding, mindfulness en slaapproblemen enz…? in een woord “extra-ondersteuning.

Patiënten hebben het gevoel alleen te staan met hun hardnekkige bijwerkingen, vragen, moeite om opnieuw voeling te krijgen met hun eigen lichaam, om hun nieuwe zelfbeeld te aanvaarden. 

We bieden een team van onco zorgverleners met kankerexpertise aan om patiënten opnieuw voeling te leren krijgen met hun eigen lichaam en hen op weg te zetten richting een positief zelfbeeld. 

Op 27 november brengen we patiënten en hun naasten, specialisten, profesoren en oncologen samen. Tijdens workshops zal het zorgaanbod in al zijn diversiteit worden voorgesteld.  

Het congres richt zich op mensen met/na kanker en hun mantelzorgers. De doelstelling van het congres is drieërlei: een goed gevoel geven, mensen handvatten geven om zelf hun levenskwaliteit te verbeteren en een overzicht bieden van hulpmogelijkheden. 

Een event om je te boosten. Om energie te geven en tegelijk ook rust; Vol tips en tricks voor meer levenskwaliteit. Een dag die een goed gevoel geeft, en een inkijk in waar je terecht kan. Een dag die mantelzorgers en patiënten de regie terug zelf in handen geeft.

Praktische info : 

Abdij van Kortenberg

Abdijdreef, 22 3070 Kortenberg

Van 9u tot 18u

40€ pp (activiteiten en lunch inbegrepen)

Inschrijving op www.amalou.be
bottom of page