top of page

Onze herfstrecepten!

Dit was Feelgood Challenge 34:


Zodra de blaadjes van de bomen vallen, krijgen we spontaan trek in knusse herfstgerechten. Dankzij deze feelgood challenge, brengen wij je al in de herfstsfeer met een aantal zeer originele maar lekkere recepten!


Appelmoes-Yoghurt

Als ontbijt of lunch


Ingrediënten:

1 appel geschild en in stukjes

een snuifje kaneel

1 potje haver yoghurt (of andere yoghurt, al dan niet plantaardig)

1 citroen of limoen

3 el Granola

Vers Fruit van het seizoen

2 tl sesamzaad geroosterd

Bereiding:

Stoof de appel in een beetje water met kaneel tot appelmoes en laat afkoelen

Rasp de schil van de citroen of limoen en meng onder de yoghurt (voeg eventueel wat sap naar smaak toe)

Doe een laagje appelmoes in een potje of kommetje

Doe er een laagje yoghurt over de appelmoes

Garneer met granola, fruit en zaden



Golden Latte Gierstpap

Heerlijk als ontbijt!

Ingrediënten:

  • 1 cup Gierst

  • 5 cups Rijstemelk

  • 2 à 3 cm Gember in schijfjes

  • 2 à 3 Kardemom peulen

  • 1 Kaneelstokje of een snuifje Kaneel poeder

  • 1/2 tl Curcuma

  • 3 el Rozijnen of krenten

  • Eventueel 1 tl rijststroop, dadelstroop, ahornsiroop of agave siroop


Bereiding:

  • Spoel de gierst en de Rozijnen

  • Breng alle ingrediënten (behalve de siroop)samen aan de kook en laat op zacht vuur 20 min garen

  • Haal de kardemonpeulen, gember en het kaneelstokje uit de pap

  • Breng indien nodig op smaak met een lepeltje siroop naar keuze



Pompoensoep met zoete groenten en salie

Ingrediënten:

3 el sesamolie of andere olie die warm mag worden

2 uien in grove stukken

2 wortelen in grove stukken

1 prei in grove stukken

1 kleine pompoen in grove stukken

Eventueel 1 pastinaak

Eventueel 1 zoete aardappel

1 l water

3 blaadjes Salie

Kruidenzout

5 el pompoenpitten geroosterd

Eventueel een scheutje pompoenpitolie


Bereiding:


Stoof de groenten aan in de sesamolie tot ze glazig worden

Bestrooi met kruidenzout

Voeg het water toe en de salieblaadjes

Laat een half uur zacht doorkoken

Haal de salie uit de soep!

Mix de soep en breng op smaak met kruidenzout


Serveer en garneer met pompoenpitten en pompoenpitolie










Ik ben Laurence,

Ik ben Gezondheidscoach en Running therapeute!

Ik geef voedingsadvies en bewegingstherapie op maat.

Ik organiseer kookworkshops, korte kookopleidingen en retreats rond gezonde voeding. Daarnaast verzorg ik gezonde maaltijden op evenementen en retreats.

Kortom, alles wat ik doe heeft met gezondheid te maken.





Comments


bottom of page