top of page

Jij als mens bent één brok energie.

Dit was Feelgood Challenge 32:


Ooit geboren als "een wolk van een baby" ben je nu volwassenen en nog steeds "een wolk van een mens", een wolk vol energie, energie die alle kleuren van de regenboog bevat, een mooie, zachte, liefdevolle wolk, een krachtige, beschermende wolk, een wolk die er altijd is, die je constant kan aanvullen met mooie, zuivere, liefdevolle energie als je er maar voldoende aandacht en tijd voor vrij maakt.

Als jij je armen volledig zijwaarts strekt kom je tot aan de rand van je wolk/energieveld. Eigenlijk zit jij in een cocoon van energie, een cocoon van stralend licht.

Als je dieper gaat kijken zie je dat de wolk uit piepkleine deeltjes/"bolletjes" bestaat. Die bolletjes trillen constant, bewegen traag of snel, wrijven tegen elkaar, botsen en zo komt er energie vrij, energie die gaat stralen.

Als je weet dat alles uit energie bestaat krijg je een heel andere kijk op jouw bestaan.

Drinken is energie.

De aarde is energie.

De lucht is energie.

Gedachten zijn energie.

Spreken is energie.

De zon is energie.

Voeding is energie.

Je kleding is energie.

Muziek is energie ...


Wil jij een zuiver, krachtig, energievol veld rondom jou?

Dan is dit de challenge:


Word wakker, wees dankbaar voor deze nieuwe dag, ga naar het toilet en drink nadien een glas zuiver water.

Uitleg:

Spontaan wakker worden geeft je het meeste energie.

Met positieve gedachten je dag starten geeft je energie.

Naar het toilet gaan ... loslaten, afvalstoffen uitscheiden geeft je energie.

Drink uit een glas en vermijd plastiek. Plastiek bevat stofjes die je lichaam belasten en dus energie vragen om uitgescheiden te worden, energie die jij nodig hebt om te herstellen en aan te sterken.Ga op blote voeten in het gras stappen.

Uitleg:

Op blote voeten maak je contact met de aarde, geef jij energie af aan de aarde én neem je nieuwe, zuivere aarde energie op. Jij en de aarde werken samen zodat jij weer stevig met beide voeten op de grond staat!

Wees dankbaar voor deze samenwerking, uitwisseling.


Terwijl je rondstapt adem je via je neus in en via je mond uit.

Adem in gedachte de zuivere lucht in naar je zieke, pijnlijke plek en laat ziekte en pijn mee uitstromen bij je uitademing.


Uitleg:

In je neus zitten trilharen die de ingeademde lucht zuiveren en opwarmen.

Via het neusslijmvlies worden indringers zoals virussen, bacteriën en andere gifstoffen gedetecteerd waardoor je immuunsysteem gaat werken. Het slaat de informatie van de indringers op om een volgende keer als ze binnen komen snel te reageren. Nadien slaat het alarm zodat je juiste immuuncellen aan de slag kunnen om de indringers/gifstoffen op te ruimen, te verwijderen uit je lichaam.

Je longen nemen de zuurstof uit de lucht op en geven C02 (koolstofdioxide, een afvalproduct) af.

Kankercellen leven graag in een zuurstofARM milieu dus door te bewegen krijg je meer zuurstof binnen, maak je het de kankercellen moeilijk en gaan ze dood.


Tijdens je wandeling kan je enkele rondjes lopen terwijl je positieve, helende gedachten uitstuurt naar de zieke, pijnlijke plek.

Nadien kan je luidop je gedachten gaan uitspreken.

Uitleg:

Gedachten zijn energie, energie die je uitzendt, energie die je kracht geeft. Gebruik deze positieve gedachten om jezelf te helen.

Luidop praten doet wonderen. Energie gaat stromen, het oude komt naar buiten en maakt plaats voor het nieuwe.

Uit jezelf, spreek je gedachten uit, breng ze naar buiten.

Doe je dat niet dan blijft dat wat je wil zeggen zitten IN jou. De brok wordt steeds groter, het gaat zwaar wegen, aan je vreten, je krijgt klachten en wordt ziek.


Op het einde van je blote voeten wandeling sta je stil, ga je met gesloten ogen naar de ochtendzon "kijken".

Uitleg:

Elke dag opnieuw is ze daar voor jou! De zon, ze geeft je een gelukkig, blij, warm gevoel. Neem ze in je op.

Via gedachtenkracht kan je de zon in en uitademen ... naar je zieke, pijnlijke plek. De zon helpt je om te zuiveren en te helen. Daglicht heb je nodig om cortisol (stresshormoon) aan te maken.

Zonnestralen helpen om je vitamine D actief te maken.

De zon geeft warmte waardoor het lymfevocht beter gaat stromen en haar werk kan doen.Voeding geeft je energie.


Uitleg:

Hoe verser je eten is hoe meer energie, levenskracht, levensenergie het bevat.

Hoe natuurlijker je voedsel kan groeien op eigen tempo, hoe meer levenskracht het bevat.

Ook de bereidingswijze bepaald of je voedsel veel of minder of geen energie meer bevat. Drink je vers geperst sap dan krijg je veel energie binnen. Ga je iets bakken in frituurvet dan ben je "dood" voedsel aan het eten.

Eet langzaam, kauw je voedsel goed zodat het vermengt kan worden met je speeksel (enzymen) waardoor het gemakkelijker verteert en opgenomen kan worden waardoor je geen energie verliest maar bijwint.

Vermijd "leeg" voedsel .Eet zoveel als mogelijk onbespoten voedsel.

Een plant die bespoten wordt met gifstoffen gaat zich verdedigen door zink te verbruiken

-> jij eet die plant op die al zijn zink heeft verbruikt om zich te verdedigen

-> jij krijgt geen zink binnen en ook jij hebt zink nodig voor vele dingen in je lichaam

-> jouw lichaam krijgt klachten.

Kanker leeft graag in een verzuurd milieu. Als jij veel groene groenten gaat eten verander hij het milieu in je lichaam van zuur naar basisch (alkalisch) waardoor de kankercellen stoppen met groeien en/of dood gaan.

Kankers vinden geraffineerde suikers heerlijk, daar groeien ze goed van. Wat jij kan doen is stoppen met het voeden van je kankercellen en geraffineerde suikers uit je eetpatroon schrappen.


Draag kleding die gemaakt is van zuivere materialen.


Uitleg:

De huid is een groot orgaan dat vol "gaatjes" (poriën) zit. Smeer je die toe (dagcreme, zonnecreme, lippenstift, deodorant ...) dan kan je huid niet meer ademen en is je huid genoodzaakt om de stofjes op te nemen. Het zijn gifstoffen die je lichaam binnenkomen. Je lichaam gaat er alles aan doen om die gifstoffen weer uit je lichaam te krijgen en dat vraagt energie.

Kies voor natuurlijke materialen die met natuurlijke kleurstoffen gekleurd zijn.

Via kleding kan je jouw energieveld ook opladen door kleuren te dragen, ook die neemt je wolk op!
Ga met gesloten ogen op de bank liggen. Zet muziek op die je ontroert.

Op het moment dat je emotioneel wordt stuur je die energie naar je zieke, pijnlijke plek.

Uitleg:

Muziek is trilling, frequentie, het is een helende kracht.

Elke orgaan, elke cel heeft een bepaalde trilling. Ben je ziek dan ben je uit balans en de trillingsfrequentie is te hoog of te laag. Muziek kan je helpen om terug in balans te komen.

LAAT JEZELF STRALEN, JIJ BENT HET WAARD!

Succes,

Lieve
In 2016 heb ik Véronique leren kennen tijdens een activiteit voor en door kankerpatiënten. De klik was er meteen. Allebei waren we begeesterd door de kracht die vrouwen/mannen in zich hebben om het beste, mooiste van zichzelf naar buiten te brengen en te gaan STRALEN!

Bedankt Véronique voor deze mooie verbinding!

Na 33 jaar heb ik een punt gezet achter het "ziekenhuiswerk" als verpleegkundige/vroedvrouw. Vandaag heb ik een thuispraktijk orthomoleculaire gezondheidszorg in Ramsel waar ik mensen, die echt willen werken aan hun gezondheid, begeleid op lichamelijk en geestelijk vlak.FB pagina: Bee-healthy.be - Instagram: lieve.legrand of bee-healthy.beComments


bottom of page