Tijd voor een lenteboost met 3 heerlijke recepten
Dit was Feelgood Challenge 3 :
De donkere, kille wintermaanden zijn stilaan achter de rug. Wij kijken alvast uit naar de lente. Het ideale moment voor een ‘grote lente kuis’ in lichaam en geest door een flinke wandeling in de natuur te maken. Kom naar buiten, de natuur is nu prachtig!
Wij kozen speciaal voor jullie drie heel makkelijke receptjes uit!
Start je dag eens met havermout. Havermout is zo veelzijdig en geeft je lang energie. Probeer ons receptje eens met heerlijke rozijn-sinaasappelsaus.
Als tussendoortje, als ontbijtkoekje of voor een klein hongertje… maak je heerlijke havermout koekjes met sinaasappel en chocolade.
Na een wandeling in de natuur een heerlijk kopje warm appelsap met gember en limoen of citroen. Daar kikker je helemaal van op “en nog gezond ook”.
Ga je voor een lange wandeling? Neem dan een thermos mee en geniet op een bankje van heerlijke warm appelsap met een havermout koekje erbij.
Havernout met rozijnen in sinaasappelsaus
Ingrediënten
Schil van 1 sinaasappel dun geschild en in fijne reepjes gesneden
Sap van 1 sinaasappel
50 gr rozijnen
Een scheut appeldiksap (Ahornsiroop of rijstsiroop of dadelsiroop kan ook)
300 ml Havermelk (Amandelmelk of Rijstmelk kan ook)
150 gr havermout
1 sinaasappel of mandarijn à vif snijden Lukt dat niet: pel dan de sinaasappel of mandarijn zoals gewoonlijk
Bereiding:
Doe het sap en de schil van de sinaasappel samen met de rozijnen in een steelpan en laat even doorkoken
Doe de havermelk met havermout in een steelpan en laat doorkoken tot het een pap wordt
Vul de ontbijtkommen met havermoutpap en garneer met de saus en de sinaasappel- of mandarijn partjes
Haverkoekjes met sinaasappel en chocolade
Ingrediënten:
100 gr Havermout
1 Banaan
3 Dadels in kleine stukjes gehakt
1 el Amandelpasta
Zeste (geraspte schil) van 1 bio sinaasappel
1 el Chiazaad
Sap van 1/2 sinaasappel
25 gr Bloc Chocolade in kleine stukjes gekakt
1 el Pompoenpitten
1 el Zonnebloempitten
1 el Sesamzaad
1 el Lijnzaad
Een klein snuifje zout
Bereiding:
Rasp de schil van de sinaasappel en bewaar voor in het deeg
Meng het sap van de 1/2 sinaasappel met het chiazaad en laat even wellen
Verwarm de oven voor op 180°C
Doe alle ingrediënten in een mengkom of in de keukenrobot met deeghaken en meng tot het aan elkaar blijft plakken (te droog: voeg wat extra sap toe) (te nat: voeg nog wat havermout toe)
Maak gelijke bolletjes met een ijsschep of 2 lepels en leg ze op een bakplaat met bakpapier
Druk ze plat en versier met pitten, zaden en haver
Bak ze in 12’ tot 15 minuten af
Variëren:
Voeg andere gedroogde vruchten toe zoals: pruimen, abrikozen in stukjes of rozijnen, ... Laat ze ook even wellen in sinaasappelsap Voeg noten in stukjes gehakt toe Vervang de chocolade door cacaopoeder als je liever geen suiker in je koekjes wil
Warm appelsap met gember en limoen of citroen
Bereiding:
Rasp de schil van de sinaasappel en bewaar voor in het deeg
Meng het sap van de 1/2 sinaasappel met het chiazaad en laat even wellen
Verwarm de oven voor op 180°C
Doe alle ingrediënten in een mengkom of in de keukenrobot met deeghaken en meng tot het aan elkaar blijft plakken (te droog: voeg wat extra sap toe) (te nat: voeg nog wat havermout toe)
Maak gelijke bolletjes met een ijsschep of 2 lepels en leg ze op een bakplaat met bakpapier
Druk ze plat en versier met pitten, zaden en haver
Bak ze in 12’ tot 15 minuten af
Variëren:
Voeg andere gedroogde vruchten toe zoals: pruimen, abrikozen in stukjes of rozijnen, ... Laat ze ook even wellen in sinaasappelsap
Voeg noten in stukjes gehakt toe
Vervang de chocolade door cacaopoeder als je liever geen suiker in je koekjes wil
Smakkelijk!
Commentaires