top of page

Tijd voor een lenteboost met 3 heerlijke recepten

Dit was Feelgood Challenge 3 :


De donkere, kille wintermaanden zijn stilaan achter de rug. Wij kijken alvast uit naar de lente. Het ideale moment voor een ‘grote lente kuis’ in lichaam en geest door een flinke wandeling in de natuur te maken. Kom naar buiten, de natuur is nu prachtig!


Wij kozen speciaal voor jullie drie heel makkelijke receptjes uit!

Start je dag eens met havermout. Havermout is zo veelzijdig en geeft je lang energie. Probeer ons receptje eens met heerlijke rozijn-sinaasappelsaus.


Als tussendoortje, als ontbijtkoekje of voor een klein hongertje… maak je heerlijke havermout koekjes met sinaasappel en chocolade.


Na een wandeling in de natuur een heerlijk kopje warm appelsap met gember en limoen of citroen. Daar kikker je helemaal van op “en nog gezond ook”.

Ga je voor een lange wandeling? Neem dan een thermos mee en geniet op een bankje van heerlijke warm appelsap met een havermout koekje erbij.


Havernout met rozijnen in sinaasappelsaus

Ingrediënten

  • Schil van 1 sinaasappel dun geschild en in fijne reepjes gesneden

  • Sap van 1 sinaasappel

  • 50 gr rozijnen

  • Een scheut appeldiksap (Ahornsiroop of rijstsiroop of dadelsiroop kan ook)

  • 300 ml Havermelk (Amandelmelk of Rijstmelk kan ook)

  • 150 gr havermout

  • 1 sinaasappel of mandarijn à vif snijden Lukt dat niet: pel dan de sinaasappel of mandarijn zoals gewoonlijk

Bereiding:

  • Doe het sap en de schil van de sinaasappel samen met de rozijnen in een steelpan en laat even doorkoken

  • Doe de havermelk met havermout in een steelpan en laat doorkoken tot het een pap wordt

  • Vul de ontbijtkommen met havermoutpap en garneer met de saus en de sinaasappel- of mandarijn partjes

Haverkoekjes met sinaasappel en chocolade

Ingrediënten:

  • 100 gr Havermout

  • 1 Banaan

  • 3 Dadels in kleine stukjes gehakt

  • 1 el Amandelpasta

  • Zeste (geraspte schil) van 1 bio sinaasappel

  • 1 el Chiazaad

  • Sap van 1/2 sinaasappel

  • 25 gr Bloc Chocolade in kleine stukjes gekakt

  • 1 el Pompoenpitten

  • 1 el Zonnebloempitten

  • 1 el Sesamzaad

  • 1 el Lijnzaad

  • Een klein snuifje zout

Bereiding:

  • Rasp de schil van de sinaasappel en bewaar voor in het deeg

  • Meng het sap van de 1/2 sinaasappel met het chiazaad en laat even wellen

  • Verwarm de oven voor op 180°C

  • Doe alle ingrediënten in een mengkom of in de keukenrobot met deeghaken en meng tot het aan elkaar blijft plakken (te droog: voeg wat extra sap toe) (te nat: voeg nog wat havermout toe)

  • Maak gelijke bolletjes met een ijsschep of 2 lepels en leg ze op een bakplaat met bakpapier

  • Druk ze plat en versier met pitten, zaden en haver

  • Bak ze in 12’ tot 15 minuten af

Variëren:

Voeg andere gedroogde vruchten toe zoals: pruimen, abrikozen in stukjes of rozijnen, ... Laat ze ook even wellen in sinaasappelsap Voeg noten in stukjes gehakt toe Vervang de chocolade door cacaopoeder als je liever geen suiker in je koekjes wil


Warm appelsap met gember en limoen of citroen



Bereiding:

  • Rasp de schil van de sinaasappel en bewaar voor in het deeg

  • Meng het sap van de 1/2 sinaasappel met het chiazaad en laat even wellen

  • Verwarm de oven voor op 180°C

  • Doe alle ingrediënten in een mengkom of in de keukenrobot met deeghaken en meng tot het aan elkaar blijft plakken (te droog: voeg wat extra sap toe) (te nat: voeg nog wat havermout toe)

  • Maak gelijke bolletjes met een ijsschep of 2 lepels en leg ze op een bakplaat met bakpapier

  • Druk ze plat en versier met pitten, zaden en haver

  • Bak ze in 12’ tot 15 minuten af

Variëren:


  • Voeg andere gedroogde vruchten toe zoals: pruimen, abrikozen in stukjes of rozijnen, ... Laat ze ook even wellen in sinaasappelsap

  • Voeg noten in stukjes gehakt toe

  • Vervang de chocolade door cacaopoeder als je liever geen suiker in je koekjes wil


Smakkelijk!

bottom of page