Breng de zomer in huis met deze recepten
Feelgood Challenge 19:
Iedereen eet wel eens graag iets anders. Weg met de gewone gerechten. Deze week geven we jullie enkele ideeën om de zomervakantie goed in te zetten ! Breng de vakantiesfeer in huis met deze heerlijke, verfrissende gerechten.
Nasi Goreng met pindasaus
4 personen
Ingrediënten:
200 gr volle Rijst
Een flinke scheut Sesamolie
5 cm verse gember fijn gesneden
1/4 tl Komijnpoeder
1/2 tl Korianderpoeder
1 Ui in reepjes
1/4 Witte- of rode kool in reepjes
2 Wortels in reepjes
1 Prei in ringen
Courgette in blokjes
Sojasaus
Verse koriander, bosui of bieslook
Gefrituurde uitjes
Eventueel 4 zachtgekookte eieren
Bereiding:
Kook de rijst gaar
Verwarm de sesamolie in een wok en bak de gember 1 minuut aan
Voeg komijn- en korianderpoeder toe en laat nog een minuut bakken
Voeg groenten toe. Eerst de harde groenten die het langst warmte nodig hebben, na 5 min pas de zachte groenten en roer of schud regelmatig om
Breng de groenten op smaak met sojasaus
Voeg de rijst toe en bak deze nog 5 min mee. Roer regelmatig om
Serveer in een kommetje en garneer met verse kruiden, gefrituurde uitjes en eventueel het eitje
Voor de Pindasaus
Een scheut Sesamolie of arachideolie
3 cm gember fijn gesneden
Een snuifje Komijnpoeder
Een snuifje Korianderpoeder
2 el Pindapasta of Pindakaas
Een scheut water
Een scheutje sojasaus
1 el rijstazijn (andere azijn kan ook maar dan minder)
2 el Agave siroop of ander zoet
1 tl sambal of iets anders pikant naar smaak
Bereiding:
Verwarm de sesamolie in een steelpan en bak de gember 1 minuut aan
Voeg komijn- en korianderpoeder toe en laat nog een minuut bakken
Haal van het vuur en voeg de Pindapasta, water, sojasaus, rijstazijn, agave siroop en sambal toe.
Roer alles goed door. Is de saus nog te dik, voeg dan nog wat water toe. Is de saus te dun, voeg dan nog wat pindapasta toe tot je een smeuige saus hebt.
Voeg naar smaak nog wat agavesiroop, rijstazijn of sambal toe
Popcorn
Benodigdheden:
Mais om te poffen
Rijstolie
Bereiding:
Verwarm de olie en 1 maïskorrels in een kookpot met deksel
Als de maïskorrel poft, is de olie warm genoeg
Voeg nu één laagje maïskorrels toe tot de bodem volledig bedekt.
Sluit de kookpot en draai het vuur iets lager
Als de maïskorrels beginnen te poffen zet je het vuur nog iets lager zodat de popcorn zeker niet kan aanbranden (speel een beetje met de warmte)
Haal de pot van de vuur als de meeste korrels gepoft zijn
Doe de popcorn in een grote kom en meng met fijn zeezout of kruidenzout
Serveer in plaats van chips of andere snack die veel vet bevatten
Aardbei Smoothie
Ingrediënten:
Verse aardbeien
Citroen of limoen
Eventueel agave siroop
Ijsblokjes
Takje munt
Bereiding:
Doe de aardbeien samen citroensap en ijsblokjes in de blender
Mix niet te lang zodat het ijs niet smelt
Breng eventueel op smaak met agave siroop
Serveer in een mooi glas met een takje munt
Fruitwater
Ingrediënten:
Sinaasappel en Citroenmelisse
Aardbei en Munt
Limoen en Citroen Verbena (Verveine)
Gefilterd- of flessenwater
Bereiding:
Snijd het fruit en vul de flessen of waterkan tot 1/3
Voeg de kruiden toe en vul de flessen af met water
Zet nog een half uurtje in de koelkast alvorens te serveren
Varieer met ander fruit en kruiden zoals: citroen; pompelmoes; framboos; en zelfs komkommer met rozemarijn smaakt heerlijk
SMAKELIJK !
Comments