Feelgood challenge 16: Hoe kun je je teint opmaken om er beter uit te zien?


Hoewel behandelingen je teint kunnen beïnvloeden en de tekenen van vermoeidheid kunnen versterken, hoeft het niet altijd zo zichtbaar te zijn! Make-up leren aanbrengen kan helpen om er ​​stralend, en meer uitgerust uit te zien. Dus laten we een kleine make-up workshop doen om je natuurlijke schoonheid te behouden ... in alle discretie!


1. Een goed voorbereide huid


Om je huid goed voor te bereiden op make-up, hebben wij enkele tips:


Reiniging en hydrateren

Om de huid te beschermen en de opname van andere producten te bevorderen, is het belangrijk om de huid van je gezicht subtiel te reinigen. Gebruik een make-up remover die geschikt is voor het reinigen en verwijderen van make-up met respect voor de meest gevoelige huid. Neem een kleine hoeveelheid op je vingers, maak ronddraaiende bewegingen zodat make-up goed los komt en spoel grondig met water, je hebt geen wattenschijfje nodig! Deze stap is zowel 's ochtends als 's avonds essentieel om voor je mooie gezonde huid.

Breng vervolgens een vocht inbrengende dagcrème aan (ook 's ochtends en 's avonds!). Idealiter met een lichte textuur waardoor het een uitstekende make-up basis is voor de droge huid.

Niet iedereen reageert hetzelfde op UV-stralen. Hoe jouw huid reageert is afhankelijk van je huidtype en van bepaalde stoffen, “fotosensibilatisatoren”, die de effecten van de zon versterken.
Bescherm uzelf tegen de zon

Een chemotherapie en bestraling zijn belastend voor je huid, een maximale bescherming tegen de schadelijke zonnestralen is noodzakelijk. Bescherm je huid daarom best met een natuurlijke zonnebrandcrème, die beschermt tegen UVA- en UVB-stralen, met een SPF-index van minimaal 50. Je huid zal je dankbaar zijn!


Een goede basis kiezen

Om je huid te laten stralen, glad te maken, glimmen tegen te gaan of pigment vlekjes weg te werken, is de foundation een geweldige product. Het zorgt er ook voor dat make-up beter op je huid blijft zitten. Kies het geschikt product voor jouw huidtype: matterend voor een vette huid, hydraterend en romig voor een droge huid!


Het advies van MÊME

Foundation, BB Cream, CC Cream, DD Cream, poeder ... Het is moeilijk om je weg te vinden tussen het aanbod aan producten! En eigelijk heb je enkel een product nodig om de kleine huidproblemen zoals roodheid, vlekjes en doffe teint te corrigeren. Het zijn vooral deze huidproblemen die je zou kunnen opmerken tijdens je behandeling.

Een goede BB-crème corrigeert voorzichtig je kleine imperfecties om je teint te egaliseren en reflecteert licht om je mooie gezicht te verlichten. Zeer licht, het verstikt uw huid niet en maakt het erg zacht en soepel.

2. Hoe kies ik een product dat perfect bij mij past?

Welke teint kies je?

Om er achter te komen dat het product de juiste kleur heeft is het best om het aan te brengen op je hals en kaakbeen, bekijk dan de kleur bij daglicht. De teint moet zo dicht mogelijk bij de natuurlijke kleur van je huid op deze plaats komen.

Vraag gerust een ​​staaltje om thuis te proberen!

Let op: Het is niet aan te raden om de kleur van het product te testen door het op je hand aan te brengen, omdat de kleur van je lichaam vaak heel anders is dan die van je gezicht.

Kies ook geen teint die donkerder is dan je natuurlijke huidskleur om jezelf een gebruinde teint te geven, want dat zou je een heel onnatuurlijk effect krijgen. Als het de bedoeling is om wat meer kleur te krijgen, kun je in plaats daarvan bronzer gebruiken, of een beetje blush voor een "gezonde gloed" (we komer hier later op terug!)

Welke componenten? Om producten te kiezen (teint, blush, bronzer, enz.) Met een onberispelijke samenstelling die uw huid respecteert, kunt u de site La vérité sur les cosmétiques gebruiken en de componenten van de producten die u van plan bent om te kopen een voor een intypen. Dit platform biedt een beoordeling die varieert van "zeer goed" tot "niet aanbevolen" voor elke INCI-term (component). Heel praktisch om de (zeer lange) lijst met producten die schadelijk zijn voor de huid en de gezondheid niet te hoeven onthouden! Zeer eenvoudig te gebruiken, beoordelingstoepassingen zoals YUKA, INCI Beauty of zelfs Clean Beauty kunnen u ook helpen bij uw keuzes 😉

3. Hoe breng ik mijn foundation aan?

Met de vingers: Audrey Coppens, professionele visagiste, geeft ons haar tips en trucs voor het perfec aanbrengen : ze raadt het gebruik van je handen aan om vloeibare foundation, mousse en getinte crèmes (BB, CC, DD) aan te brengen, natuurlijk met propere handen.

Verwarm voor het aanbrengen de vloeistof tussen je vingers zodat de pigmenten de opperhuid beter volgen.

Breng dan alles in een dunne laag aan en zorg ervoor dat je een kleinere hoeveelheid product aan de basis van het haar, wenkbrauwen en oren aanbrengt. Anders zullen er op deze plaatsen donkere vlekken ontstaan!


Met de borstel: Audrey geeft aan dat een borstel minder zuinig is omdat deze een groot deel van het product absorberen. Ze zorgen echter voor een lichter en minder dekkend resultaat. Houd er rekening mee dat je borstels om hygiënische redenen dagelijks moeten worden gereinigd.

Dus als we ervoor kiezen om borstels te gebruiken, wassen we ze na elk gebruik! Hiervoor is niets beter dan Marseillezeep: natuurlijk, zuinig en gemakkelijk te vinden 😉

Tot slot, voor zowel compacte foundations in poedervorm als losse en minerale poeders, is een "kabuki" borstel erg handig om de poeder op de huid te verdelen.

Spons: Net als borstels absorberen sponzen een deel van het product. Aan de andere kant zijn ze erg handig om een ​​zeer dekkend resultaat te krijgen (zolang je maar tikt en niet veegt)

Het wordt uiteraard met grote zorg aangebracht om geen zichtbare en onnatuurlijke laag van het product op je gezicht te creëren. En we wassen deze ook dagelijks: Marseillezeep werkt daar ook!

Voor alle toepassingen wordt het product in het midden van het gezicht (voorhoofd, neus en kin) aangebracht en vervolgens naar buiten uitgestreken zonder enig product toe te voegen.

Zeker niet vergeten om het product in de nek uit te wrijven om het maskereffect te vermijden, niet erg elegant!

4. Hoe verwijder ik mijn imperfecties?

Tijdens chemotherapie kunnen donkere kringen en vlekken tevoorschijn komen. Breng een kleine hoeveelheid concealer aan waar het nodig is. Om ervoor te zorgen dat het product goed dekkend is, wordt het aangebracht door zachtjes met je vingers te tikken om het op natuurlijke wijze met de huid te mengen. Aarzel niet om op bepaalde oneffenheden indien nodig meerdere lagen aan te brengen, zonder te wrijven om het materiaal niet te verwijderen.

Je kunt een teintcorrector gebruiken om alle kleine imperfecties, roodheid en donkere kringen voorzichtig te camoufleren. Om geen fout te maken, kan je een concealer kiezen met dezelfde tint als uw foundation.5. De laatste hand