Voeding na (of tijdens) kanker
Voeding na (of tijdens) kanker
is iets waar veel (ex-)kankerpatiënten over nadenken.
Lieve Nolmans, een borstkankerpatiënt, zet sinds kort haar kookervaring om in smaakvolle recepten en legt ook uit waarom ze bepaalde ingrediënten gebruikt.
Zeker de moeite waard om haar recepten uit te proberen.
Hier alvast een paar receptjes om uit te proberen.
Asperges met amandelschaafsel en venkelkruid
Recept:
Verwarm de oven op 200°
Schil de asperges en smeer ze in met olijfolie en kruid ze met peper en zout en sumak
Bak de asperges in de oven ongeveer 8-12’ (afhankelijk van de dikte)
Bak de amandelschaafsels in een anti-aanbakpan
Serveren met venkelkruid
Parelcouscous
Recept:
Kook 250gr parelcouscous is water met kippenbouillon.
Na afgieten, voeg je een geut olijfolie toe en het sap van 1 limoen en 1 citroen toe en een scheut olijfolie, goed omroeren en verder laten afkoelen.
Voordat je het opdient voeg je verse munt, koriander, peterselie, rode ajuin, sumak en granaatappelpitten toe en kruimel de feta erover
Paprikaslaatje
Recept:
- 2 rode paprika’s
- +/- 200 g honingtomaatjes
- munt
- feta
- peper & zout
- sherryazijn
- 1 rode ajuin
- eventueel granaatappelpitten
Snij de paprika in kleine blokjes (brunoise)
Snij de honingtomaatjes in 4
Snij de rode ajuin in kleine stukjes
Voeg alles samen, kruiden met peper & zout, voeg muntblaadjes toe en giet er een beetje sherryazijn (en eventueel pruimenazijn) over.
Paprika's bevatten stoffen die de vorming van bloedstolsels kunnen tegengaan en zitten vol vitamine C
Je kan Lieve en haar heerlijke receptjes volgen via haar pagina op instagram onder lievenolmans