top of page

Nieuw in ons gamma


PICC lijn covers

De door Misegura ontwikkelde PICC lijn cover heeft de naam UnderCover.

Deze cover beschermt je PICC lijn.

De cover is geen vervanging van het doorzichtige afdekfolie of fixatie, je draagt hem er overheen. UnderCover is ontwikkeld met hulp van feedback van patiënten om zo tot het beste product te komen. Je kunt hem overdag dragen zodat je je wat beter beschermd voelt als je korte mouwen draagt of badkleding of s'nachts tijdens het slapen. Deze PICC lijn cover heeft 2 geïntegreerde pockets,

1 voor het lumen en 1 voor je ICE (in case of emergency) gegevens. De 4-way stretch eigenschap geeft voldoende ruimte voor comfort.

Deze cover heeft het internationale ICE (in case of emergency) logo op het het zakje naast het opbergdeel voor het lumen. In deze ruimte kun je belangrijke gegevens kwijt, welke kuur je krijgt, wie er in nood gebeld moet worden, welk ziekenhuis etc. Nu kun je dus met een gerust hart gaan sporten, wandelen in de natuur, fietsen.. kortom doen waar je zin in hebt.

Hoe draag je UnderCover PICC ?

1.Schuif de UnderCover sleeve over de arm.

2.Het “lumen” (het slangetje met plastic dopje) haal je door de opening in de zijnaad en berg je eenvoudig op in de cover/ het geïntegreerde zakje daar rechtonder. Zo drukt het plastic slangetje niet onnodig op de huid van je arm en kun je eenvoudig aan en afkoppelen bij toediening van bijvoorbeeld chemotherapie.

3.De bovenzijde sla je terug over de opening. n.b. als je lijn laag geplaatst is valt de UnderCover ook lager, het kan zijn dat hij dan over de elleboog heen valt dit is heel gebruikelijk.

tip: Is de PICClijn zo geplaatst dat het lumen in de elleboogplooi valt? Dat is natuurlijk niet zo comfortabel. In dat geval draai de de UnderCover om zodat de cover op z’n kop op de bovenarm zit. Het lumen kun je “omhoog lussen” en fixeren in de cover. Zo hoef je niet onnodig te plakken op de arm en heb je toch bewegingsvrijheid.

PICC lijn covers zijn verkrijgbaar bij Altijd Mooi in maat XS, S, M, L en XL

in wit, huid, zwart en navy.

Prijs: €24,95

Er bestaat ook een oplossing om te douchen en te zwemmen/ baden met een PICC lijn, vraag ernaar.

bottom of page