top of page

Altijd Mooi, ook als het moeilijk is


Altijd mooi... dat wil elke vrouw kunnen zijn, ook wanneer ze een periode van ziekte in haar leven doormaakt. Hiervan overtuigd richtten 4 vrouwen Altijd Mooi op. Ik sprak er eerst over met Ingrid Berckmoes en bezocht daarna hun stand en modeshow op de Goed Gevoel Ladies Fair in Gent.

In 2011 sloegen de vier dames de handen in elkaar en lanceerden Altijd Mooi. Ze kenden allemaal iemand in hun vrienden- en familiekring die kanker had en beseften hoe belangrijk het is om ook in zo'n moeilijke periode mooi te kunnen zijn. Van opleiding kapster, haarwerkster en grafisch vormgeefster vestigden ze elk hun winkel waar vrouwen terecht kunnen voor ALLE producten die je nodig hebt voor, tijdens en na een kankerbehandeling. Het gaat hierbij om lingerie, badmode, comfortabele kleding, haarwerken en turbans. Intussen kwam er nog een vijfde winkel bij en vind je Altijd Mooi in Zele, Leuven, Brasschaat, Ukkel en Woluwe.

De omarming en omgekeerd het hart in het logo van Altijd Mooi illustreren perfect het gevoel dat de initiatiefneemsters hun klanten willen geven.

Met de knowhow van haarwerken in huis, kan Altijd Mooi elke vrouw professioneel advies geven omtrent wat te doen met haarproblemen tijdens en na een chemobehandeling. Onder het motto 'er is een oplossing voor iedereen' worden haarwerken met synthetisch of natuurlijk haar op maat voorgesteld. Ook patiënten met alopecia of hormonale haaruitval kunnen geholpen worden. Bij Altijd Mooi vind je eveneens een mooi gamma turbans en sjaals van onder andere Rosette la Vedette.

De collectie aangepaste lingerie en badmode biedt maximaal comfort in alle omstandigheden en is tegelijk ook tof en sexy. Met labels als Amoena, Anita, Cyell en het Australische Jamu zoekt Altijd Mooi voor jou naar de juiste beha en bikini op elk moment.

Daarnaast vind je in de winkels van Altijd Mooi ook een mooi aanbod comfortabele homewear en nacht-kleding van onder andere Bamboo Belgium en Inga Wellbeing. De zorgkleding van dit laatste label werd vorig jaar met de Henry van de Velde award bekroond en is er trouwens ook voor heren.

Elke week brainstormen de dames over hoe Altijd Mooi nog meer en beter kan doen voor vrouwen die het nodig hebben. Al die noden en behoeften worden gebundeld en uitvoerig besproken. Zo ontstond bijvoorbeeld het ontwerp van een eigen collectie. Een topje dat nog meer comfort biedt is er nu al en er wordt ook aan een eigen homewear gedacht.

Heel belangrijk bij Altijd Mooi is de tijd die men neemt om te luisteren naar de klanten en om voldoende informatie te geven. Op die manier wil men de angst omzetten in geruststelling. Altijd Mooi is in die zin uniek dat je je verhaal maar 1 keer moet doen en je krijgt voor zoveel problemen een oplossing.

Iedereen moet dus weten dat Altijd Mooi bestaat! Er zijn 2 magazines vol tips en getuigenissen uitgebracht, Ingrid geeft lezingen in ziekenhuizen, er is de samenwerking met de VZW Altijd Vrouw,... Heel knap is dat de modellen van de modeshow op de Goed Gevoel Ladies Fair zelf kanker overwonnen hebben en nu stralen en getuigen op de catwalk!

bottom of page